Palen trillen

Met ruime ervaring in de branche staan wij garant voor kwaliteit, dat doorgaans begint met een goed en betrouwbaar advies. Voor ons is elke opdracht een nieuwe uitdaging. Of het nu voor de particuliere of zakelijke markt gaat, wij verzorgen uw opdracht van A tot Z. Wanneer de bouw is uitgezet en de bouwput is ontgraven wordt als eerste de fundering van uw gebouw aangebracht. Een goede sondering van de bodem vormt de basis voor ieder heiwerk. Sondering is het bepalen van het draagvermogen van de grond door een staaf met kegelvormige punt met een tophoek van 60 graden, in de grond te drukken en daarbij de mechanische weerstand van de grond te meten. Aan de hand van de sondering word de funderingsconstructie bepaald. Als de grond niet draagkrachtig genoeg is voor een fundering op staal, en als geen grondverbetering mogelijk is dan wordt er meestal een fundering met heipalen toegepast, het zogenoemde heiwerken. Heipalen leiden het gewicht van het te bouwen gebouw af naar dieper gelegen zandlagen, die wél stevig genoeg zijn om de constructie te dragen.

Heien is het in de grond inbrengen van houten of betonnen heipalen. Bij houten palen moet de heipaal onder de laagste waterstand blijven om houtrot te voorkomen. Op de houten palen worden betonnen opzetters mee geheid en daarover wordt een betonbalk gestort. Tegenwoordig worden geheel betonnen heipalen geplaatst. Deze zijn in grote lengten te maken. De betonnen palen worden ingebracht m.b.v. een heistelling die aanhoudend met een heiblok of hydraulische hamer op de kop van de paal slaat.
De kosten van heiwerken zijn onder andere afhankelijk van de lengte van de heipalen en de wijze van plaatsing.

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

Heien door trillen [pb-city]

Projecten

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

    Cart